Klimaendringer vil gi økende mengder med overvann som skal håndteres samtidig som byutviklingen fører til mange tette flater. For å møte utfordringene etableres derfor vegetasjon som skal holde på vannet i urbane miljøer, både på bakken, på vegger og på tak. Dette kan kombineres med matproduksjon, som er blitt mer aktuelt i norske byer og tettsteder. Det dyrkes frukt, grønnsaker, røtter og urter i etablerte parsellhager, skolehager, blomsterkasser, takhager, bed og på grønne vegger. Urban matproduksjon fremmer kunnskap om dyrking av økologisk kortreist mat og har samtidig positive sosiale, helse- og samfunnsmessige effekter. Her dyrkes det jordbær, gressløk, kruspersille og timian på en grønn vegg.
Bed,
Bgf,
Blågrønn arealfaktor,
Blågrønn faktor,
Bygning,
Bymiljø,
Bynatur,
Grønn overflatefaktor,
Grønne hager,
Grønne vegger,
Grønnsaker,
Klimatilpasning,
Kortreist mat,
Krydderplanter,
Landbruk,
Mat,
Matplanter,
Urban dyrking,
Urban landbruk,
Urban matproduksjon,
Urban natur,
Urter
Manglerud, Oslo, Oslo, Norway
Bård Øyvind Bredesen
Digitalt bilde (4912x7360px)
BB_20160824_0008